Info en kosten van dakrenovatie

Dakrenovatie: info & kosten

Als je een erg oud dak hebt kan het zijn dat je aan dakrenovatie toe bent. Je hoeft namelijk niet altijd direct een nieuw dak te krijgen wanneer je dak verouderd. Je dak houdt het daarnaast ook nog langer vol wanneer je het regelmatig laat renoveren.

Op deze pagina vertellen we je wat dakrenovatie is en wat de kosten ervan zijn. Daarnaast geven we enkele voordelen die dakrenovatie met zich mee brengt.

Wat is dakrenovatie?

Simpel gezegd is dakrenovatie het renoveren van je dak, maar wat valt daar dan allemaal precies onder? Het gaat er hier om dat onderdelen van je dak vernieuwd worden. Denk hierbij aan de dakbedekking, de dakgoten of de dakconstructie.

Je dak is toe aan een dakrenovatie wanneer het verouderd en/of beschadigd is. Je dak kan beschadigen door verschillende omstandigheden. Als je je dak te lang niet schoonmaakt, kan er mos en schimmel op je dak ontstaan. Hierdoor kan je dak beschadigen.

Daarnaast kan je dak ook beschadigen door slechte weersomstandigheden zoals harde wind, regen of zelf storm. In deze gevallen kan een reparatie niet altijd voldoende zijn en daardoor moet je dus gaan kiezen voor een dakrenovatie.

Wat kost dakrenovatie?

De kosten van een dakrenovatie verschillen nogal. Het is namelijk erg afhankelijk van de werkzaamheden die verricht moeten worden. Daarnaast heeft het type dakbedekking dat je hebt ook nog een impact hierop.

De prijs van een dakrenovatie van een plat dak kost tussen de €75,- per m2 en de prijs van een dakrenovatie voor een hellend dak kost tussen de €75,- en €130,- per m2. Let er op dat deze prijzen gemiddeld zijn en kunnen verschillen in de realiteit.

Voordelen van dakrenovatie

  • Dakrenovatie verlengd de levensduur van je dak: Het kan 25 tot 125 jaar mee gaan afhankelijk van het soort dakbedekking en hoe goed het onderhouden wordt.
  • Je woning verhoogd in waarde door dakrenovatie: Je dak gaat langer mee en heeft een betere uitstraling.
  • Je kan energie besparen door dakrenovatie: Je dak wordt namelijk beter geïsoleerd.

In deze blog vind je meer informatie over dakrenovatie