Woningontruiming

Wanneer er sprake is van woningontruiming kan dit verschillende oorzaken hebben. Dit verschilt weer of u het huis huurt of dat het gekocht is. Als u een huis huurt van een verhuurder kan het zijn dat om een bepaalde reden het huis ontruimd moet worden. Bijvoorbeeld wanneer de verhuurder spoedig weer in het verhuurde huis moet wonen, er een huurachterstand is of dat het huis in de verhuur staat en binnen een bepaalde periode weer verhuurt gaat worden en dus leeggehaald moet worden. Ook bij een koopwoning zijn er verschillende redenen voor een woningontruiming. Bijvoorbeeld bij een verhuizing, wanneer u zelf de kracht, tijd of kennis mist om de woning leeg te halen. Ook als er een echtscheiding heeft plaatsgevonden of als er iemand is komen te overlijden kunnen dit redenen zijn voor een woningontruiming.

Hoe gaat een woningontruiming?

Op de dag dat de ontruiming gaat plaats vinden komt er een ploeg naar de woning om deze leeg te halen. Hierbij zijn de deurwaarder, hulpofficier van justitie, een slotenmaker en een verhuisbedrijf betrokken. Wanneer de huurder van de woning niet aanwezig is op dat tijdstip, zal de woning opengebroken moeten worden. De spullen worden uit de woning gehaald en de overgebleven spullen worden op de weg gezet om vervolgens met een verhuisbedrijf mee te gaan. Wanneer er tijdens de ontruiming bijvoorbeeld zieke mensen, kleine kinderen of huisdieren aanwezig zijn in de woning worden deze opgevangen door een aangewezen persoon. Alle kosten die betrokken zijn bij het ontruiming van de woning zullen in rekening gebracht worden voor de huurder.

Wat doet een woningontruimingsbedrijf

Wanneer een specialist ingeschakeld wordt voor een woningontruiming verschilt het per bedrijf wat de werkzaamheden zijn. De meest voorkomende dienst van een woningontruimingsbedrijf is het weghalen van de meubels, fotolijstjes, schilderijen, vloerkleden etc. Maar sommige bedrijven doen nog meer dan alleen het weghalen van meubels. Soms bij ernstige gevallen is het nodig om ook de woning verder te reinigen. Denk hierbij aan het verwijderen van vloeren wanneer deze beschadigd of vies zijn, het opnieuw witten van muren en plafonds en loodgieters klussen. Ook wanneer u een verhuurder bent en uw huurhuis wordt gebruikt als wietplantage kan een woningontruimingsbedrijf dit verwijderen en opknappen. De kosten voor de huurder hangen af van de tijd en materialen die het bedrijf nodig heeft voor het ontruiming van de woning. Wilt u meer weten over woningontruiming? Neem contact op met Adelaar Woningontruiming.