Trap bekleden met laminaat

Laminaat is een veelgebruikt materiaal als het gaat om trapbekleding. Laminaat is een stevig en duurzaam materiaal dat veel op hout lijkt. Het is tevens makkelijk te plaatsen en, als u er zat van bent, weer te vervangen. Een goede optie bij bijvoorbeeld traprenovatie.

Verschillende opties

Het nemen van laminaten trapbekleding neemt heel veel voordelen met zich mee. Het gaat zeer lang mee, is makkelijk te onderhouden, kan tegen stootjes en oogt erg mooi. U kunt uit veel verschillende soorten kiezen, en u heeft ook de mogelijkheid om verlichting in de treden te plaatsen! Dit is erg handig als uw trap zich in een donkere omgeving bevindt. Toch zijn er een aantal dingen waar u op moet letten bij het nemen van laminaten trapbekleding. Hier zijn twee dingen waar u goed op moet letten bij het aanschaffen van laminaten trapbekleding:

Veel soorten

Voor de één is het een voordeel, voor de ander juist een nadeel. Er zijn talloos veel soorten laminaat. Dit betekent dat u heel goed moet nadenken welke soort laminaat u wilt hebben. Een aantal voorbeelden van soorten laminaat zijn laminaat met tegellook, houtstructuur of een trendy design. Het best kunt u kijken wat bij uw stijl past en wat het mooist in uw huis past. Komt u er niet zelf uit, dan kunt u zich laten adviseren door een professional!

Glad

Een ander punt waar u op moet letten bij het nemen van laminaat is dat sommige laminaatsoorten erg glad kunnen zijn. Dit is niet erg fijn als trapbekleding uiteraard! Er zijn verschillende manieren om laminaat minder glad te maken. Zo kunt u voor speciaal antislip laminaat kiezen, of een antislipstrook aanbrengen. Ook kunt u een speciale coating aanbrengen over uw laminaat heen zodat het minder glad wordt.

Prijzen

Laminaat als trapbekleding is in het algemeen een goedkope soort trapbekleding. De prijzen van een traprenovatie met laminaat verschillen erg per soort trap, het aantal treden en het bedrijf die de trap renoveert natuurlijk. Één traptrede kunt u krijgen vanaf een prijs van ongeveer €25. Dit is nog exclusief plaatsing. Laat u uw trap bekleden door een professioneel bedrijf, zal het totaalbedrag ongeveer tussen de €500 en €1000 komen te liggen. Deze prijs is gebaseerd op een trap van ongeveer 13 treden.

Geïnteresseerd geraakt in trapbekleding met laminaat? Raadpleeg onze partner Van der Kolk Trappen & Kozijnen en laat u adviseren over de diverse mogelijkheden.