Tapijt vloeren

Tegenwoordig heeft u grote keuze als het gaat om vloeren. Bijna alle kleuren, vormen en maten die u kunt verzinnen zijn een optie. Van steen tot hout, alles geeft een andere uitstraling aan uw huis. Door alle voor- en nadelen met elkaar te vergelijken zal u op een geschikte vloersoort voor u komen! Bent u benieuwd naar de eigenschappen en voor- en nadelen van tapijt? De specialisten van Hatibo Vloeren vertellen u er iets over!

Eigenschappen tapijt

Tapijt is tegenwoordig verkrijgbaar in veel verschillende varianten. Tapijtsoorten kunnen verschillen van structuur, zachtheid en materiaalgebruik. Aan het nemen van tapijt zitten vele voordelen, toch zitten er ook een aantal nadelen aan vast. Een voordeel is dat tapijt lekker warm en zacht aanvoelt aan de voeten, heeft u vaak koude voeten is tapijt dus ideaal voor u! Ook is tapijt verkrijgbaar in vrijwel alle kleuren die u maar wensen kan. Genoeg keuze dus! Een ander groot voordeel van tapijt is dat het een stuk goedkoper is dan de meeste andere soorten vloeren die verkrijgbaar zijn en daarnaast is het makkelijk verkrijgbaar. Een aantal nadelen van tapijt zijn dat er gemakkelijk vlekken in komen en u dezen er moeilijk weer uit krijgt. Tapijt is dus niet erg geschikt voor bijvoorbeeld in de keuken.

Hoe wordt tapijt gelegd?

Tapijt kan op verschillende manieren worden gelegd. U kunt er voor kiezen om het tapijt los in de kamer te leggen zonder het tapijt vast te leggen, maar u kunt ook het tapijt vastlijmen aan de ondergrond. Het los leggen van tapijt is de meest goedkope en snelle manier. Dit is echter niet altijd de beste manier. Het wordt aangeraden om het tapijt vast te lijmen of te tapen. Er zijn speciale soorten lijm verkrijgbaar om tapijt vast te lijmen aan de ondervloer zoals bijvoorbeeld vloerlijm of verhuislijm. Heeft u een kleinere ruimte? Dan kunt u ook dubbelzijdig tape aan de randen van het tapijt vastmaken, dit zorgt ervoor dat u gemakkelijk het tapijt kunt vervangen.

Prijzen

De prijzen van tapijt variëren per soort en uitvoering. Tapijt is in het algemeen erg goedkoop. De prijs varieert ongeveer van een prijs van €10 tot ongeveer €80 per m2. Als u goedkoop uit wilt komen is tapijt zeker aan te raden!