Zonneschermen

In de zomer is het altijd fijn om in bezit te zijn van een knikarmscherm. Deze zal uw hele terras zonvrij maken en houdt ook de zonnestralen buiten uw huis met als gevolg een koeler huis. Lees verder en wij vertellen u, in samenwerking met Rijkee Zonwering, iets over de verschillende opties en prijzen van zonneschermen!

Werking

Een knikarmscherm zit bevestigt aan uw huis vaak op ongeveer 3 meter hoogte. U kunt het doek uitschuiven en zo heeft u een bedekt terras. Doordat de hoek van een knikarmscherm verstelbaar is, kunt u zelf bepalen hoeveel zon u nog toelaat op uw terras. Het voordeel van een knikarmscherm is dat u er nog gemakkelijk onderdoor kunt lopen. Het is gemakkelijk te bedienen en u heeft heerlijk veel schaduw op uw terras.

Handmatige bediening

Één optie bij het nemen van zonneschermen is handmatige bediening. Deze zonneschermen zijn alleen met de hand te bedienen. De handmatige bediening is gemakkelijk te gebruiken, doormiddel van een optrekband. Als u een minder hoog budget heeft, is het nemen van de handmatige bediening zeker aan te raden!

Elektrische bediening

Een luxere manier van bedienen is elektrisch. U kunt deze zelf bedienen doormiddel van een afstandsbediening, maar tegenwoordig zijn er ook technieken die het zonnescherm automatisch bestuurt. Bij zon gaat het zonnescherm uit en met harde wind en bewolking zal het zonnescherm weer wordt ingestuurd. Er zit een ingebouwde vertraging in die er voor zorgt dat het zonnescherm niet de hele tijd in en uit blijft gaan.

Prijzen

De prijzen van knikarmschermen variëren erg. Dit ligt aan de soort bediening u kiest, de lengte van het zonnescherm en het bedrijf die uw zonnescherm monteert. Een gemiddeld zonnescherm van 4 meter kost ongeveer tussen de €650 en €1000. Dit is nog exclusief de bediening. De bediening zal ongeveer tussen de €30 en €300 kosten. Handmatige bediening is natuurlijk veel goedkoper als elektrische bediening. Het is aan te raden om een knikarmscherm te laten plaatsen door een professional, ook al kost dit wat meer. Zo weet u zeker dat het goed wordt geplaatst. Montage zal tussen ongeveer €100 en €300 euro liggen. De totaalprijs van de complete aanschaf van een zonnescherm zal dus ongeveer tussen de €800 en €1600 liggen afhankelijk van de luxe die u kiest.